четвер, 13 травня 2021 р.

Особиста цінність та безпека

 Понад третина жінок у світі щонайменше один раз за життя зазнавала насильства, в тому числі сексуального.

Такі дані 25 листопада у Міжнародний день боротьби проти насильства над жінками опублікувала ООН.
За даними організації, у світі кожна друга вбита жінка помирає від рук партнера чи члена сім’ї. Кожна третя — піддається насиллю впродовж життя.
Зазначається, що 650 мільйонів жінок видали заміж в дитячому віці. Водночас близько трьох мільярдів живуть в країнах, де подружнє зґвалтування не є злочином.
Жінки у 72% випадків стають постраждалими у торгівлі людьми. 75-80% з них попадають в сексуальне рабство.
Щороку зростає число тих, хто став жертвою домагань у громадських місцях, чиї особисті кордони нахабно порушені. Питання власної безпеки та цінності стоїть як ніколи гостро. 
Саме тому міжнародна благодійна організація «Служба порятунку дітей» розробила освітню програму з попередження та захисту дітей від насильства "Особиста цінність та безпека".
У ньому ідеться про те, як сформувати в учнів поняття цінності їхнього життя, ознайомити учнів з поняттям особистих кордонів, навчити розрізняти небезпечні життєві ситуації та застосовувати правила безпеки з метою захисту їхнього життя.
«Сексуальне насильство — це травма, яка впливає на все подальше життя дитини. За даними Ради Європи, кожна 5-та дитина є жертвою сексуального насильства. Але такі випадки часто замовчуються. Зазвичай дорослі не говорять з дитиною на цю тему, дитина не знає, куди звернутися за допомогою. І часто вона залишається сам на сам зі своєю проблемою. Інколи вчитель — це саме та людина, яка може помітити насильство та врятувати дитину», — наголошують організатори.
З учнями 9 класу відверто обговорили проблеми насилля у суспільстві, провівши годину спілкування за матеріалами Служби порятунку дітей. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Подорож до країни сонячних мрій

 Що таке дитинство? Це країна сонячних мрій!