вівторок, 18 лютого 2020 р.

"І сотня в небо полетіла..."

18 лютого згадуємо пам`ять героїв Революції Гідності, котрі ціною власних життів домоглися зміни влади та ствердження моральних ідеалів Європи. В підручниках з історії та в наших серцях вони залишаться як Небесна сотня.
На  уроці спілкування за коловим принципом поглибили знання другокласників про Революцію Гідності та її цінності, сприяли формуванню уявлень про способи боротьби; розвивали логіччне та послідовне мислення, уяву; виховували патріотичні почуття та емпатію.
Школярі в групах проходили тестування, з метою визначення рівня уявлень учнів про Революцію Гідності.

Після цього переглянули та проаналізували навчальне відео , з якого діти дізналися про час, місце розгортання подій та їх хронологічну послідовність.
Так, учні обёєдналися у декілька команди, кожна з яких відтворювали матеріальні згадки про Небесну сотню у мистецтві: складали пазл, вставляли пропушені слова у вірш, поєднували власну назву з її тлумаченням та значенням для Революції.



В цей час найбільша група виконувала інтерактивні вправи на встановлення хронологічної послідовності подій.

 Для підведення підсумків використали роботу з картою, на якій шукали місця, на яких розгорталася революція Гідності та називали свідками яких конкретно подій стали ці вулиці, майдани, сквери.

Отже, хто не знає минулого- той не вартий майбутнього. Тому для другокласників такий урок спілкування був актуальним та цікавим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Подорож до країни сонячних мрій

 Що таке дитинство? Це країна сонячних мрій!